Kinderen

Ouderschapsplan

Amsterdam
Bottelarijstraat 199
1019 VC  Amsterdam
't Gooi
Bespreking op locatie
op verzoek
020 303 20 58

Ouderschapsplan opstellen

Gaat u scheiden en heeft u minderjarige kinderen? Dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.

In het ouderschapsplan moeten wettelijke gezien in ieder geval afspraken staan over:

  • hoe de zorg voor de kinderen wordt verdeeld? (zorgregeling)
  • de verdeling van de kosten van de kinderen (kinderalimentatie);
  • hoe u samen belangrijke beslissingen neemt over de kinderen zoals bijvoorbeeld schoolkeuze;
  • hoe en hoe vaak u elkaar informeert over belangrijke zaken rondom de kinderen (informatieregeling);
  • hoe de kinderen zijn betrokken bij het ouderschapsplan.

Het staat ouders vrij om ook andere afspraken op te nemen in het ouderschapsplan. Bijvoorbeeld afspraken over halen en brengen, ouderavonden, beheer van spaarrekeningen; bedtijd en (de introductie van) nieuwe partners.

 

Een goed ouderschapsplan opstellen

Een goed ouderschapsplan kan veel problemen in de toekomst voorkomen. Het geeft duidelijkheid aan alle betrokkenen en voorkomt discussies en misverstanden. Dit kan heel behulpzaam zijn in een tijd waarin u elkaar niet meer dagelijks spreekt en de verstandhouding soms moeizaam verloopt.

Duidelijke afspraken over bijvoorbeeld de verdeling van de vakanties, feestdagen en bijzondere dagen (zoals de verjaardagen van de kinderen) voorkomt dat er structureel veel overleg nodig is.

 

Wat is de meerwaarde van een advocaat-mediator hierbij?

Lukt het u niet om samen afspraken te maken over het ouderschapsplan? Wij kunnen u hierbij mede vanuit onze praktijkervaring als advocaat, bij uitstek als mediator bij begeleiden. Doordat wij ook advocaat zijn, weten wij welke aspecten van het ouderschap na een scheiding vaak problemen kunnen leiden.

Juist door onze ervaring als advocaat, kunnen wij u specialistisch juridisch advies geven zodat de gemaakte afspraken werkbaar en houdbaar zijn. Hierdoor kunnen mogelijke misverstanden en conflicten in de toekomst worden voorkomen.

Mocht u over het bovenstaande meer willen weten dan kunt u contact met ons opnemen.

Ouderschapsplan
Onzeker?

Stel je vraag gerust

Referenties:

Ik kan alleen maar zeggen hoe dankbaar ik ben dat ik bij Mirjam en Martine terecht ben gekomen. Ik voelde me begrepen en goed begeleid. Als heel aangenaam heb ik ervaren dat naast de deskundigheid ook de menselijke persoonlijke kant in het hele proces niet te kort komt. Wat ik ook zeer waardeerde was de duidelijke communicatie met betrekking tot de kosten. Martine was altijd voor mij bereikbaar en was voor mij een baken in alle dingen die je bij een scheiding overvallen. Heel veel dank.

Claudia te Purmerend

De rust en expertise waarmee Martine mij heeft ondersteund om tot een eerlijke alimentatie en een goede zorgregeling met mijn dochter te komen, heeft mij veel rust en vertrouwen gegeven. Martine is een advocaat die niet met de emoties van haar cliënt meegaat om tot het beste resultaat te komen. Zij is eerlijk over wat reëel is en wat niet en zo nodig houdt zij een spiegel voor. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik de juridische procedure heb gewonnen en dat ik nu een goede regeling heb om mijn dochter te zien opgroeien.

D.S. te Zwanenburg

Martine is een zakelijke, sterke en daadkrachtige advocaat die zeer goed voorbereid naar een resultaat werkt. Na een tijdje merk je dat het zakelijke ook een persoonlijke kant kent. Ik zou Martine iedereen aan willen raden die sterk wil staan in een juridische zaak. Mijn zaak was niet eenvoudig, heeft lang geduurd en veel gekost, maar Martine heeft eruit gehaald wat eruit te halen viel.

Ronald te Weesp