Onze aanpak

Second opinion

Amsterdam
Bottelarijstraat 199
1019 VC  Amsterdam
't Gooi
Bespreking op locatie
op verzoek
020 303 20 58
SchootsGunter

Second opinion

Heeft u al een advocaat of mediator maar twijfelt u of u op de goede weg zit?

 

Mediation

Een mediator heeft een neutrale en onpartijdige rol. Bent u in een mediationtraject betrokken? Van de mediator krijgt u geen persoonlijk advies. Toch kunt u daar behoefte aan hebben. Soms bemoeilijkt dit het mediationproces onbedoeld. Het kan dan goed zijn om op de achtergrond iemand mee te laten kijken.

Wij kunnen met respect en discretie voor het lopende proces meekijken, tips geven en alternatieven voorhouden, Wij kunnen hierbij uw onzekerheid wegnemen en steun geven waardoor u steviger in het mediationproces staat.

Het kan ook zijn dat het mediationproces daadwerkelijk de verkeerde weg zit. Dan is het beter om daar in een zo vroeg mogelijk stadium achter te komen. Wij kunnen meedenken hoe dit het beste kan worden opgelost.

 

Echtscheidingsprocedure

Bent u verwikkeld in een echtscheidingsprocedure, maar u heeft niet het gevoel dat uw advocaat er echt vol voor gaat? Of wilt u een frisse kijk op uw dossier voor de beoordeling van een hoger beroep? Een second opinion kan dan ook nuttig zijn.

Second opinion bij het aangaan of tussentijds wijzigen van huwelijksvoorwaarden 

Het aangaan van huwelijkse voorwaarden

Gaat u trouwen? In huwelijksvoorwaarden maakt u onder andere afspraken over hoe het vermogen/pensioen bij een mogelijke echtscheiding verdeeld wordt. Inmiddels strandt meer dan een derde van de huwelijken. Het is dus belangrijk dat u weet wat bij een scheiding de financiële gevolgen zijn van uw huwelijksvoorwaarden en hoe u de risico’s kunt beperken.

In de praktijk blijkt dat betrokkenen vaak niet goed weten wat de financiële gevolgen zijn van hun huwelijksvoorwaarden. Achteraf beseffen ze zich dat ze onvoldoende hebben stilgestaan bij de mogelijkheid dat het huwelijk in een echtscheiding kon eindigen. Dit soms met verstrekkende nadelige financiële consequenties.

 

Tussentijds wijzigen van huwelijksvoorwaarden

Verder is het raadzaam om uw huwelijksvoorwaarden zo nu en dan tegen het licht te laten houden omdat deze als gevolg van ontwikkelingen in de rechtspraak, onderling gemaakte afspraken andere gevolgen kunnen hebben. Dit kan tot onaangename verassingen leiden bij een echtscheiding met vergaande financiële gevolgen.

Omdat wij regelmatig procederen over de uitleg van huwelijksvoorwaarden zijn wij op de hoogte van de laatste stand van zaken en kunnen wij u bij uitstek adviseren over de gevolgen van uw (concept)huwelijksvoorwaarden.

Onzeker?

Stel je vraag gerust

Referenties:

Mirjam, Grote dank voor de juridische  ondersteuning, bij de keuzes die je  mij hebt voorgehouden, je rust en ook heel belangrijk voor mij meekijken met mij als mens en mij in balans houden. Je was altijd voor mij bereikbaar, heel erg fijn!!!

Albert uit Amsterdam

De rust en expertise waarmee Martine mij heeft ondersteund om tot een eerlijke alimentatie en een goede zorgregeling met mijn dochter te komen, heeft mij veel rust en vertrouwen gegeven. Martine is een advocaat die niet met de emoties van haar cliënt meegaat om tot het beste resultaat te komen. Zij is eerlijk over wat reëel is en wat niet en zo nodig houdt zij een spiegel voor. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik de juridische procedure heb gewonnen en dat ik nu een goede regeling heb om mijn dochter te zien opgroeien.

D.S. te Zwanenburg

Mirjam heeft mij zeer vakkundig door mijn (gecompliceerde) echtscheiding heen geholpen. Zij overziet het geheel, is erg scherpzinnig en kan op het juiste moment ‘inspringen’. Een prettig en zeer menselijk persoon.  Dit vak is haar op het lijf geschreven.

P.L. te Frankrijk

Laat je eens informeren

Wat zijn mijn opties?

Wanneer je wel weet dat jullie uit elkaar gaan maar geen idee hebt hoe, kom dan eens langs. Of informeer naar de mogelijkheid van een 30 minutengesprek.

Neem contact met ons op of stuur een bericht:

Wij zijn aangesloten bij:

VvCP_nieuw
MfN Registermediator
NOVA