Scheiding

Ondernemer en scheiding

Amsterdam
Bottelarijstraat 199
1019 VC  Amsterdam
't Gooi
Van Hengellaan 2
1217 AS  Hilversum
020 303 20 58

Ondernemer en scheiding

De ondernemer en scheiding is een specialisme van ons kantoor. Een echtscheiding waarbij een onderneming betrokken is vaak extra ingewikkeld en kan grote financiele gevolgen hebben. Dit vergt een juiste begeleiding.

Zo moet de (waarde van de) onderneming vaak worden verdeeld, de draagkracht voor alimentatie worden bepaald en de pensioenrechten in eigen beheer worden verdeeld.

 

Waardebepaling

De waardebepaling van een onderneming is een complexe berekening die is gebaseerd op schulden en bezittingen, jaarcijfers, marktomstandigheden en toekomstverwachtingen. Het is in het belang van beide partners dat dit goed gebeurt omdat als de continuïteit van de onderneming in gevaar komt dit bijvoorbeeld gevolgen kan hebben voor eventuele alimentatieafspraken.

 

Alimentatie

Een ander onderwerp dat bij een scheiding van een ondernemer vaak tot veel discussie leidt is de alimentatie. De hoogte van de alimentatie wordt namelijk onder meer bepaald door de draagkracht van de ondernemer. Waar het voor iemand in loondienst duidelijk is wat het inkomen is, kan het inkomen van een ondernemer jaarlijks wisselen.

Het kunnen doorgronden van jaarrekeningen en het begrijpen en kunnen uitleggen van accountantsrapporten zijn daarom van groot belang.

 

Huwelijksvoorwaarden

Als er huwelijksvoorwaarden zijn dan komt het bovendien vaak voor dat er discussie is over de vraag of de waarde van de onderneming nu wel of niet moet worden verrekend? Het antwoord op deze vraag kan grote financiële gevolgen hebben. Daarom is goede kennis van de jurisprudentie hierover van groot belang.

Ons kantoor heeft veel specifieke kennis en (proces)ervaring op dit gebied en wij hebben een sterk netwerk van gespecialiseerde fiscalisten, accountants en deskundig register valuators met wie wij nauw samenwerken.

Bent u ondernemer of gaat u scheiden van een ondernemer? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

 

Ondernemer en scheiding
Onzeker?

Stel je vraag gerust

Ervaringen van anderen:

Ik heb de afhandeling door Mirjam als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij wegwijs gemaakt in de rechten die ik had voor wat betreft de verdeling van de zorgtaken van mijn dochter en de jarenlange verwaarloosde financiën. Met haar informatie heb ik vol zelfvertrouwen een weloverwogen keuze kunnen maken. ….. Met dank aan Mirjam en de rust die ze mij heeft gegeven door zoveel tijd voor me te nemen en eeuwig geduldig de dingen uit te leggen.

E. E. te Kortenhoef

Ik kan alleen maar zeggen hoe dankbaar ik ben dat ik bij Mirjam en Martine terecht ben gekomen. Ik voelde me begrepen en goed begeleid. Als heel aangenaam heb ik ervaren dat naast de deskundigheid ook de menselijke persoonlijke kant in het hele proces niet te kort komt. Wat ik ook zeer waardeerde was de duidelijke communicatie met betrekking tot de kosten. Martine was altijd voor mij bereikbaar en was voor mij een baken in alle dingen die je bij een scheiding overvallen. Heel veel dank.

Claudia te Purmerend

Mirjam, Grote dank voor de juridische  ondersteuning, bij de keuzes die je  mij hebt voorgehouden, je rust en ook heel belangrijk voor mij meekijken met mij als mens en mij in balans houden. Je was altijd voor mij bereikbaar, heel erg fijn!!!

Albert uit Amsterdam

De rust en expertise waarmee Martine mij heeft ondersteund om tot een eerlijke alimentatie en een goede zorgregeling met mijn dochter te komen, heeft mij veel rust en vertrouwen gegeven. Martine is een advocaat die niet met de emoties van haar cliënt meegaat om tot het beste resultaat te komen. Zij is eerlijk over wat reëel is en wat niet en zo nodig houdt zij een spiegel voor. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik de juridische procedure heb gewonnen en dat ik nu een goede regeling heb om mijn dochter te zien opgroeien.

D.S. te Zwanenburg

Mirjam heeft mij zeer vakkundig door mijn (gecompliceerde) echtscheiding heen geholpen. Zij overziet het geheel, is erg scherpzinnig en kan op het juiste moment ‘inspringen’. Een prettig en zeer menselijk persoon.  Dit vak is haar op het lijf geschreven.

P.L. te Frankrijk

Martine is een zakelijke, sterke en daadkrachtige advocaat die zeer goed voorbereid naar een resultaat werkt. Na een tijdje merk je dat het zakelijke ook een persoonlijke kant kent. Ik zou Martine iedereen aan willen raden die sterk wil staan in een juridische zaak. Mijn zaak was niet eenvoudig, heeft lang geduurd en veel gekost, maar Martine heeft eruit gehaald wat eruit te halen viel.

Ronald te Weesp

Wij zijn tevreden over hoe alles is verlopen. Met name de manier waarop Mirjam ons heeft begeleid is door ons al prettig ervaren. Deskundigheid, zakelijkheid en ook betrokkenheid gaven in deze periode op dit gebied een gevoel van rust. Verder was het ook fijn van tevoren duidelijk geïnformeerd te zijn over de kosten van de begeleiding.

R. W. te Loosdrecht

Via een bevriende relatie, kwam ik terecht bij Martine, in verband met een procedure over de zorgregeling en de alimentatie. Al bij binnenkomst had ik gelijk een goed gevoel en het vertrouwen dat ze het maximale voor mij zou kunnen bereiken. Als vader delf je vaak het onderspit in een zaak. Martine is niet alleen juridisch sterk maar zij heeft ook verstand van jaarrekeningen. Dankzij Martine kreeg ik een veel betere zorgregeling dan waarop ik gehoopt had en is er voor mij als ondernemer ook een reële alimentatie uitgekomen!

Ben te Amsterdam