Kinderen

Omgangsregeling

Amsterdam
Bottelarijstraat 199
1019 VC  Amsterdam
't Gooi
Bespreking op locatie
op verzoek
020 303 20 58

Omgangsregeling

 

Vaststelling of wijziging omgangsregeling

Na een echtscheiding of relatiebreuk zijn ouders verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.  Een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan is hoe de zorg en opvoeding van de kinderen na de scheiding wordt vormgegeven en waar het kind zijn of haar hoofdverblijfplaats heeft. Zo kunnen ouders een co-ouderschap of een zorgregeling afspreken. In de praktijk wordt door veel mensen nog gesproken van een omgangsregeling. Als het ouders onverhoopt niet lukt om het eens te worden over de vraag wie wanneer voor de kinderen zorgt, dan kan de rechter een zorgregeling vast te stellen. De rechter stelt hierbij het belang van het kind voorop.

 

Wijziging zorgregeling

Na verloop van tijd kan blijken dat de afgesproken zorgregeling in de praktijk toch niet goed werkt. Ook kan het zijn dat de situatie verandert waardoor de zorgregeling niet meer passend is. De situatie kan veranderen door dat kinderen ouder worden of de situatie van één van beide ouders wijzigt. Als er sprake is van een wijziging van omstandigheden kan de zorgregeling worden gewijzigd. Komen de ouders hier niet uit dan kan de rechter gevraagd worden om hierover een beslissing te nemen.

Mocht u over een van de bovenstaande punten meer willen weten dan kunt u contact met ons opnemen.

Omgangsregeling
Onzeker?

Stel je vraag gerust

Referenties:

Mirjam heeft mij zeer vakkundig door mijn (gecompliceerde) echtscheiding heen geholpen. Zij overziet het geheel, is erg scherpzinnig en kan op het juiste moment ‘inspringen’. Een prettig en zeer menselijk persoon.  Dit vak is haar op het lijf geschreven.

P.L. te Frankrijk

Martine is een zakelijke, sterke en daadkrachtige advocaat die zeer goed voorbereid naar een resultaat werkt. Na een tijdje merk je dat het zakelijke ook een persoonlijke kant kent. Ik zou Martine iedereen aan willen raden die sterk wil staan in een juridische zaak. Mijn zaak was niet eenvoudig, heeft lang geduurd en veel gekost, maar Martine heeft eruit gehaald wat eruit te halen viel.

Ronald te Weesp

Wij zijn tevreden over hoe alles is verlopen. Met name de manier waarop Mirjam ons heeft begeleid is door ons al prettig ervaren. Deskundigheid, zakelijkheid en ook betrokkenheid gaven in deze periode op dit gebied een gevoel van rust. Verder was het ook fijn van tevoren duidelijk geïnformeerd te zijn over de kosten van de begeleiding.

R. W. te Loosdrecht