Onze aanpak

Overlegscheiding

Amsterdam
Bottelarijstraat 199
1019 VC  Amsterdam
't Gooi
Bespreking op locatie
op verzoek
020 303 20 58
SchootsGunter

Overlegscheiding

De overlegscheiding of de Collaborative Divorce is een waardevolle variant van mediaton. Het belangrijkste verschil met mediaton is dat ieder van de partners wordt bijgestaan door een advocaat, die tevens mediator is. Het is de beide advocaten niet toegestaan om de clienten bij te staan in een juridische procedure. Hierdoor is er het commitment om er in goed overleg uit te komen. De advocaten hebben ook oog voor het belang van de andere partner en gebruiken hun mediaton vaardigheden. Op die wijze wordt de balans tijdens de besprekingen gewaarborgd en kunnen verschillen in kennis of emoties beter begeleid worden.

 

Multidisciplinaire aanpak

Een ander belangrijk verschil met mediation is dat het traject van de overlegscheiding uitgaat van demultidisciplinaire aanpak. De cliënten stellen samen met hun advocaten een team samen dat hen begeleidt bij het vinden van een goede en creatieve oplossing. Een coach, met een psychologische achtergrond, begeleidt het traject en het team kan versterkt worden met andere deskundigen zoals een kinder- of een financieel deskundige.

 

Echtscheidingsconvenant

Net als bij mediaton is het traject erop gericht om zonder tussenkomst van de rechter de gevolgen van de echtscheiding te regelen. De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Wanneer er minderjarige kinderen zijn wordt daarnaast met ondersteuning van de coach een ouderschapsplan opgesteld. De toekomst van de partners en de kinderen staat centraal. De methode van overlegscheiding geeft dikwijls de beste garantie voor een duurzame oplossing. Beide partners zijn immers goed voorgelicht en ondersteund tijdens het traject zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Wilt u weten of uw scheiding op deze wijze kan worden geregeld? Neem contact op voor overleg.

Onzeker?

Stel je vraag gerust

Referenties:

De rust en expertise waarmee Martine mij heeft ondersteund om tot een eerlijke alimentatie en een goede zorgregeling met mijn dochter te komen, heeft mij veel rust en vertrouwen gegeven. Martine is een advocaat die niet met de emoties van haar cliënt meegaat om tot het beste resultaat te komen. Zij is eerlijk over wat reëel is en wat niet en zo nodig houdt zij een spiegel voor. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik de juridische procedure heb gewonnen en dat ik nu een goede regeling heb om mijn dochter te zien opgroeien.

D.S. te Zwanenburg

Mirjam heeft mij zeer vakkundig door mijn (gecompliceerde) echtscheiding heen geholpen. Zij overziet het geheel, is erg scherpzinnig en kan op het juiste moment ‘inspringen’. Een prettig en zeer menselijk persoon.  Dit vak is haar op het lijf geschreven.

P.L. te Frankrijk

Martine is een zakelijke, sterke en daadkrachtige advocaat die zeer goed voorbereid naar een resultaat werkt. Na een tijdje merk je dat het zakelijke ook een persoonlijke kant kent. Ik zou Martine iedereen aan willen raden die sterk wil staan in een juridische zaak. Mijn zaak was niet eenvoudig, heeft lang geduurd en veel gekost, maar Martine heeft eruit gehaald wat eruit te halen viel.

Ronald te Weesp

Laat je eens informeren

Wat zijn mijn opties?

Wanneer je wel weet dat jullie uit elkaar gaan maar geen idee hebt hoe, kom dan eens langs. Of informeer naar de mogelijkheid van een 30 minutengesprek.

Neem contact met ons op of stuur een bericht:

Wij zijn aangesloten bij:

VvCP_nieuw
MfN Registermediator
NOVA