Onze aanpak

Mediation

Amsterdam
Bottelarijstraat 199
1019 VC  Amsterdam
't Gooi
Bespreking op locatie
op verzoek
020 303 20 58

Mediation

Als mediator hebben we een onpartijdige en onafhankelijke rol. We helpen u beiden bij het vinden van oplossingen voor de gevolgen van de scheiding. De mediation kenmerkt zich door openheid over financiële zaken, is discreet en vertrouwelijk en er is ruimte voor de emotionele verwerking. Het voorkomt een verharding van de problematiek. Het is ons streven om ervoor te zorgen dat mensen die een geschil hebben met elkaar in verbinding blijven. Dit maakt het mogelijk om zakelijke afspraken te maken. Als het nodig is kunnen andere deskundigen bij de mediation worden betrokken, zoals een coach of orthopedagoog. Ook de inschakeling van een onafhankelijk financieel specialist, bijvoorbeeld een fiscalist of accountant, bevordert een zorgvuldige afwikkeling. Door mediation kunnen er goede en houdbare afspraken gemaakt worden.

Nalatenschapsmediation

Een nalatenschapsmediator is een gespecialiseerde mediator met kennis van het erfrecht en familierelaties die zich richt op kwesties rond het overlijden. Conflicten kunnen vaak beter in overleg opgelost worden, zonder tussenkomst van een rechter. Dit geldt ook voor familieconflicten waarbij erfgenamen en/of andere familieleden zijn betrokken.

Bij problemen in de familiesfeer stokt de communicatie meestal doordat emoties, onbegrip en wantrouwen zich opstapelen. Onder begeleiding van de mediator komen de emoties vaak tot bedaren, gaat onbegrip over in begrip en verandert wantrouwen in vertrouwen. Daarna kunnen de mensen open en met respect voor elkaars belangen de werkelijke problemen bespreken en aan de oplossing werken.

Bij het afwikkelen van een erfenis gaat het vaak om rouw en verdelen. Door het overlijden van een dierbare in de familie kunnen emoties en geldzaken samen komen en nabestaanden gaan hier verschillend mee om. Oud zeer kan weer naar boven komen en ruzie of onenigheid veroorzaken. Gevolg daarvan kan zijn dat betrokkenen er zelf niet meer uitkomen. De nalatenschapsmediator kan helpen die impasse te doorbreken.

Nalatenschapsmediation is een gestructureerd proces waarin de verschillende stadia van het conflict doorlopen worden om tot een oplossing te komen. De oplossing komt tegemoet aan de gemeenschappelijke belangen en de toekomst van de deelnemers en wordt schriftelijk vastgelegd. Het resultaat dat op deze wijze bereikt wordt, heeft grote positieve gevolgen voor de eigenwaarde van de familieleden en voor hun onderlinge verhouding.

Onzeker?

Stel je vraag gerust

Referenties:

Mirjam heeft mij zeer vakkundig door mijn (gecompliceerde) echtscheiding heen geholpen. Zij overziet het geheel, is erg scherpzinnig en kan op het juiste moment ‘inspringen’. Een prettig en zeer menselijk persoon.  Dit vak is haar op het lijf geschreven.

P.L. te Frankrijk

Martine is een zakelijke, sterke en daadkrachtige advocaat die zeer goed voorbereid naar een resultaat werkt. Na een tijdje merk je dat het zakelijke ook een persoonlijke kant kent. Ik zou Martine iedereen aan willen raden die sterk wil staan in een juridische zaak. Mijn zaak was niet eenvoudig, heeft lang geduurd en veel gekost, maar Martine heeft eruit gehaald wat eruit te halen viel.

Ronald te Weesp

Wij zijn tevreden over hoe alles is verlopen. Met name de manier waarop Mirjam ons heeft begeleid is door ons al prettig ervaren. Deskundigheid, zakelijkheid en ook betrokkenheid gaven in deze periode op dit gebied een gevoel van rust. Verder was het ook fijn van tevoren duidelijk geïnformeerd te zijn over de kosten van de begeleiding.

R. W. te Loosdrecht

Laat je eens informeren

Wat zijn mijn opties?

Wanneer je wel weet dat jullie uit elkaar gaan maar geen idee hebt hoe, kom dan eens langs. Of informeer naar de mogelijkheid van een 30 minutengesprek.

Neem contact met ons op of stuur een bericht:

Wij zijn aangesloten bij:

VvCP_nieuw
MfN Registermediator
NOVA